Red Wing heritage boots

Het verhaal van Red Wing-schoenen, ook wel Red Wing Heritage genoemd, is een typisch voorbeeld van de ‘American Dream’. Schoenverkoper Charles Beckman zag de grote vraag naar sterke en tegelijkertijd comfortabele werkschoenen. Het was opvallend dat hier nog geen aanbod in was. In 1905 richtte hij daarom de ‘Red Wing Shoe Company op. Het logo en de naam waren een ode aan de inheemse Amerikaan ‘Red Wing’, leider van de bewoners van het bovenste gebied van de Mississippi-rivier.

arborator-denim-company-maastricht-haarlem-merken-logo-donker-red-wing-shoes
arborator-denim-company-maastricht-haarlem-gescheurde-rand-boven-geel-v2
arborator-denim-company-maastricht-haarlem-merken-logo-donker-red-wing-shoes

Het succes van de Red Wing Shoe Company

Het grote succes van de Red Wing Shoe Company is grotendeels te wijten aan feit dat het bedrijf nooit afbreuk deed aan hun producten, comfort en kwaliteit. Hierdoor kan het hoogwaardige vakmanschap en de ongekende aandacht voor detail voortbestaan. De belangrijkste elementen van een Red Wing-schoen zijn het drievoudige stiksel, sterke Goodyear welt en premium leersoorten.

 

Bekendste schoenen/modellen zijn de Iron Rangers, Moc Toe en de Blacksmith in de uitvoeringen: Copper Rough & Tough, Hawthorne 8083, Oxblood 8119, Moctoe Classic 875

arborator-denim-company-maastricht-haarlem-gescheurde-rand-onder-geel-v2

Shop Red Wing boots in onze winkel

arborator-denim-company-maastricht-haarlem-slider-foto-winkel-haarlem-v2

Visit our store

Winkel Haarlem

Bekijk winkel

Dit vinden onze klanten

De roots van Arborator Denim Company

1984 “Martijn, doe je jas aan.” Ma staat al buiten. De boterhammen in een papieren zakje, de thermoskan gevuld met koffie. “Kom, we moeten opschieten: De klok wacht niet op ons.” Het is 4 uur, we rijden naar de bloemenveiling in Aalsmeer. Het is spannend. Iedere keer opnieuw. Er is geen tijd te verliezen. Letterlijk. De klok bepaalt.

arborator-denim-company-maastricht-haarlem-home-de-roots-zwart-wit-v2
arborator-denim-company-maastricht-haarlem-gescheurde-rand-donker-groen-footer-v2