Tellason Jeans, écht goede spijkerbroeken

De twee mannen achter Tellason, Tony Patella en Pete Searson zijn al twee decennia goede vrienden en hebben altijd affiniteit gehad met alles wat goed gemaakt en authentiek is.

 

Beide hebben 20 jaar in de kledingindustrie gewerkt en het werd tijd dat ze de stap gingen zetten om iets van zichzelf te maken. Een goede herenjeans moest het gaan worden, dus startte ze met het maken van een écht goede spijkerbroek.

arborator-denim-company-maastricht-haarlem-merken-logo-donker-tellason
arborator-denim-company-maastricht-haarlem-gescheurde-rand-boven-geel-v2
arborator-denim-company-maastricht-haarlem-merken-logo-donker-tellason

Waar komt Tellason vandaan?

Tellason ontwikkelde een jeans met een geweldige pasvorm en prachtige denimstof van de iconische White Oak Cone Mills in Greensboro, North Carolina. De jeans wordt nog altijd gesneden en genaaid in San Francisco, Californië.

arborator-denim-company-maastricht-haarlem-gescheurde-rand-onder-geel-v2

De blauwe jeans-cultuur

Hun liefde voor duurzame goederen, hun respect voor waar ze vandaan komen en wie ze gemaakt heeft, is terug te vinden in hun merk. “We zijn 100% toegewijd aan de stad San Francisco en zullen onze spijkerbroeken voor altijd hier en alleen hier maken. Deze plek is de thuisbasis van de blauwe jeans-cultuur zoals we die kennen. Je gaat de productie niet verplaatsen om een dollar te besparen die je zojuist verdiend hebt. Als je ons kent, weet je dat we hiervoor staan… “

arborator-denim-company-maastricht-haarlem-merken-logo-donker-tellason

Tellason hoort thuis in San Francisco

Het is erg belangrijk dat historische Amerikaanse producten in de VS worden geproduceerd. Op microniveau wordt die spijkerbroek geproduceerd in hun huis in San Francisco. Net zoals we geen prosciutto uit Duitsland willen, verlangen denimbewuste consumenten over de hele wereld naar jeans uit Amerika (en specifiek uit San Francisco). We zijn erg trots op het feit dat niet alleen onze spijkerbroeken, maar ook de zakken, het draad, de knopen, klinknagels en leren patches in Amerika gemaakt zijn. We zijn vrienden geworden met onze leveranciers en vinden het belangrijk om samen met hen en hun bedrijven onze producten te vervaardigen.

Shop Tellason in onze Winkel

arborator-denim-company-maastricht-haarlem-slider-foto-winkel-haarlem-v2

Visit our store

Winkel Haarlem

Bekijk winkel

Dit vinden onze klanten

De roots van Arborator Denim Company

1984 “Martijn, doe je jas aan.” Ma staat al buiten. De boterhammen in een papieren zakje, de thermoskan gevuld met koffie. “Kom, we moeten opschieten: De klok wacht niet op ons.” Het is 4 uur, we rijden naar de bloemenveiling in Aalsmeer. Het is spannend. Iedere keer opnieuw. Er is geen tijd te verliezen. Letterlijk. De klok bepaalt.

arborator-denim-company-maastricht-haarlem-home-de-roots-zwart-wit-v2
arborator-denim-company-maastricht-haarlem-gescheurde-rand-donker-groen-footer-v2