Levi’s Jeans (sinds 1852), pioniersmerk in denim

Oskar Levi Strauss was een kledingfabrikant van Duits-Joodse afkomst die in 1847 naar Amerika emigreerde. Hij begint in 1853 in San Francisco een handelsfirma voor onder andere stoffen en kleding. In 1872 gaat hij samenwerken met kleermaker Jacob Davis uit Reno, Nevada. Davis verstevigde de broeken van denim met “rivets” ook wel klinknagels genoemd om zo het uitscheuren van broekzakken te voorkomen. Davis liet de rivetuitvinding in 1873 registreren samen met zijn denimleverancier en financier van het patent Levi Strauss.

 

De spijkerbroek is uiteindelijk uitgegroeid tot het populairste kledingstuk op aarde! In 1965 bouwde Levi Strauss & Co zijn eerste fabrieken in Europa en Azië. Levi Strauss overleed op 26 september 1902. Zijn vier neven namen het bedrijf over.

arborator-denim-company-maastricht-haarlem-merken-logo-donker-levis
arborator-denim-company-maastricht-haarlem-gescheurde-rand-boven-geel-v2
arborator-denim-company-maastricht-haarlem-merken-logo-donker-levis

Levi’s Vintage Clothing, in de geest van traditionele Amerikaanse merkkleding

Levi’s Vintage Clothing is de authentieke en uitgebreide denimlijn die de geest van de traditionele Amerikaanse werkkleding vastlegt. Elk kledingstuk is een kopie van de pasvormen, stoffen en kenmerken die teruggaan naar een specifieke tijdsperiode. Levi’s kan in deze tijd putten uit een archief daterend uit 1870. Met de collectie van Levi’s Vintage Clothing blijft de geschiedenis levend.

arborator-denim-company-maastricht-haarlem-gescheurde-rand-onder-geel-v2

Levi’s made & crafted, een stuk geschiedenis in gemoderniseerde collectie

Met Levi’s Made & Crafted wilde Levi’s de premium markt betreden met een nieuw perspectief voor Levi Strauss & Co. Met hoogwaardige stoffen en ontwerpen geïnspireerd op de geschiedenis en aangepast aan hedendaagse behoeften. Speciaal voor de man die op zoek is naar tijdloze kledingstukken die eenvoud, stijl en vakmanschap uitstralen. Levi’s Made & Crafted is een stuk geschiedenis met een gemoderniseerde collectie.

arborator-denim-company-maastricht-haarlem-merken-logo-donker-levis

Shop Levi’s Jeans in onze winkel

arborator-denim-company-maastricht-haarlem-slider-foto-winkel-haarlem-v2

Visit our store

Winkel Haarlem

Bekijk winkel

Dit vinden onze klanten

De roots van Arborator Denim Company

1984 “Martijn, doe je jas aan.” Ma staat al buiten. De boterhammen in een papieren zakje, de thermoskan gevuld met koffie. “Kom, we moeten opschieten: De klok wacht niet op ons.” Het is 4 uur, we rijden naar de bloemenveiling in Aalsmeer. Het is spannend. Iedere keer opnieuw. Er is geen tijd te verliezen. Letterlijk. De klok bepaalt.

arborator-denim-company-maastricht-haarlem-home-de-roots-zwart-wit-v2
arborator-denim-company-maastricht-haarlem-gescheurde-rand-donker-groen-footer-v2